ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

18ο Πολιτιστικό Τριήμερο Αγίου Δημητρίου Ζάρακος Δήμου Ευρώτα

18ο Πολιτιστικό τριήμερο Αγίου Δημητρίου Ζάρακος: Ο πολιτισμός και η ψυχαγωγία δε σταματούν!

Συνεχίζοντας τη μακραίωνη παράδοση του χωριού μας, παρά την κρίση και τη σκληρή καθημερινότητα, οι τρεις πρώτες μέρες του Αυγούστου στον Άγιο Δημήτριο θα είναι και φέτος μοναδικές!

Με πολύ μεράκι και δημιουργικότητα, για 18η χρονιά φέτος, οι Σύλλογοι του Αγίου Δημητρίου Ζάρακος σας προσκαλούν να γιορτάσετε μαζί τους το πιο ξεχωριστό γεγονός του Καλοκαιριού!
1, 2 και 3 Αυγούστου 2013 ο πολιτισμός και η ψυχαγωγία δε σταματούν στον Άγιο Δημήτριο Ζάρακος, που επί σειρά ετών έχει καταφέρει να κερδίσει όλο και περισσότερους φίλους. Μετά από 18 χρόνια συνεχούς παρουσίας στον Πολιτισμό και στην προώθηση κάθε αξιόλογης προσπάθειας που συμβαίνει στον τόπο, οι φορείς του 18ου Πολιτιστικού Τριημέρου του χωριού μας, σας υπόσχονται μια αξέχαστη εμπειρία!
Φέτος, οι εκδηλώσεις μας είναι αφιερωμένες στις ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. Με σύνθημα «Το περιβάλλον είναι στα χέρια μας!» και με τη βοήθεια ειδικών μαθαίνουμε τα πάντα για τις ΑΠΕ, καταρρίπτουμε μύθους και ενημερωνόμαστε γύρω από αυτό το εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα.
Ποικίλες εκδηλώσεις που καλύπτουν κάθε γούστο, θα σας κρατήσουν συντροφιά και φέτος. Πριν καλά-καλά, η μεγάλη γιορτή αρχίσει, στις 31 Ιουλίου, το Τμήμα Νεολαίας του Πολιτιστικού Συλλόγου διοργανώνει την καθιερωμένη πλέον βραδιά Νεολαίας. Νέοι και νέες, όπως κάθε χρόνο θα διασκεδάσουν και φέτος με DJ σε μια βραδιά γεμάτη εκπλήξεις!
Το τριήμερο ξεκινά! Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013
Έναρξη: 8:30μ.μ

- Αγιασμός
- Χαιρετισμοί επισήμων
- Ομιλία για τις Α.Π.Ε (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας)
- Παρουσίαση αποσπάσματος του έργου «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» των Οδ. Ελύτη και Μ. Θεοδωράκη από τη χορωδία της «Λιόπετρας» του Συλλόγου «Νέοι Ορίζοντες» υπό τη διεύθυνση της κ. Αναστασίας Τζανετάκου.
- Παρουσίαση παραδοσιακών και λαϊκών χορών από τα χορευτικά τμήματα του χωριού
- Προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων από τον Σύλλογο Γυναικών Αγίου Δημητρίου «ΝΕΑ ΠΝΟΗ»
- Μουσική με ζωντανή ορχήστρα.

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013
Έναρξη: 9:00μ.μ
- Ομιλία του κ. Γ.Α. Πίκουλα, καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα «Το οδικό δίκτυο της Λακωνικής».
- Τιμητικές διακρίσεις

- Παρουσίαση της Θεατρικής Παράστασης «Υπάρχει και φιλότιμο» από την Θεατρική Ομάδα του χωριού


Σάββατο 3 Αυγούστου 2013
Αθλητικό πρωινό: 9:00π.μ.
- Αθλοπαιδιές στην πλατεία του χωριού.

7:00μ.μ: Ιππικοί Αγώνες

10.00μ.μ: Παραδοσιακό Γλέντι με την Έφη Θώδη και την πολυμελή ορχήστρα της.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πάρκο του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, θα λειτουργούν διάφορες ενδιαφέρουσες εκθέσεις (φωτογραφίας, λαογραφικού υλικού κ.α)

Αρωγός σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ευρώτα καθώς και πολλοί επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής, τους οποίους και ευχαριστούμε!

Ο Άγιος Δημήτριος Ζάρακος σας επιφυλάσσει μια μοναδική εμπειρία και αυτό το καλοκαίρι! Ελπίζουμε να σας δούμε όλους κοντά μας!

Σας περιμένουμε!

Οι διοργανωτές:
Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Δημητρίου Zάρακος
Σύλλογος Γυναικών Αγίου Δημητρίου «ΝΕΑ ΠΝΟΗ»
Σύλλογος εν Αττική Αγιο-Δημητριωτών
Αθλητικός Σύλλογος Αγίου Δημητρίου «ΚΡΟΝΟΣ»
Τμήμα Νεολαίας Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου